Kdv/Bso

Contactgegevens:

Tel: 0186-650020
E-mail: info@skoc-kinderopvang.nl
Web: www.skoc-kinderopvang.nl

 

 

KDV/ BSO
Op het KDV werken we op dit moment aan het thema van Puk, “Dit ben ik!”
Puk heeft een koffer vol met lekkere geurtjes om aan te ruiken. De kinderen doen dit samen met Puk. Ook wassen we de handjes van de kinderen met zeep en worden ze daarna ingesmeerd met een lekkere crème. Puk moet naar bed, wat moet Puk dan aan?
Puk wordt wakker gemaakt met de wekker en de kinderen moeten goed luisteren waar het geluid vandaan komt. De baby’s en peuters leren zichzelf zien in de spiegel, gaan zichzelf kleuren en we maken een hand/ voet afdruk met verf.
Ook hebben we het in dit thema over emoties, aan de hand van het knieboek met het verhaal “Trompie wil spelen”. Trompie is verdrietig en moet huilen, niemand wil met hem spelen. Dan zien de anderen dat Trompie een hele leuke neus heeft waar je mee kan spelen. Trompie is een olifant met een slurf, dat lijkt wel een glijbaan. Alle dieren worden vriendjes en iedereen is blij.

BSO:
Op dit moment vinden de kinderen het heerlijk om lekker te ontspannen en mee te zingen op diverse liedjes zoals “Een vriend als ik” van Aladdin en “Soepkip” van Ernst en Bobbie. Ook wordt er nu veel gespeeld met het vliegtuig van Playmobile, de Knex, Barbies. Bouwen met suikerklontjes vinden ze ook erg leuk om te doen.

Maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari is het Kerstvakantie, het thema op de BSO is Glitter en Glamour, wij hebben er weer heel veel zin in, het activiteiten programma is al gemaakt.

Op dit moment zijn de meeste 10- minuten gesprekken op het KDV en BSO geweest, mochten we u vergeten zijn en heeft u behoefte aan een gesprek laat het ons even weten.

Groetjes
Amber, Kitty, Rianne, Jiska en Angela.